
De Kemper Maïs-scharrelkip
Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een "ouderwetse kip". Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer.
Een van deze natuurproducten is de Kemper Maïs-Scharrelkip. Een natuurlijk product met stevig vlees en meer smaak. "Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was".
De natuurlijke pluspunten van de Maïs-Scharrelkip met uitloop
Groeit langzaam op en is lekker!
- De groeiperiode is bijna anderhalf keer zo lang als bij de gewone kip.
- Het vlees is daardoor steviger en vaster.
- De combinatie van ras, voersamenstelling en vrije uitloop geven de kip een lekkere volle smaak.
Voeding!
- De kippen krijgen 100% plantaardig voer met een maïs-aandeel van minimaal 50%.
- In het strooisel binnen en de uitloop buiten worden nog extra granen bijgevoerd zodat de kippen lekker kunnen scharrelen.
- Geen preventief gebruik van antibiotica of andere groeibevorderaars.
Diervriendelijk en in de buitenlucht opgegroeid!
- Het betreft kleinschalige productie met een lage hokbezetting.
- Natuurlijk altijd onbeperkt voer en drinkwater.
- Overdag lopen de kippen buiten in het gras en soms onder bomen en struiken.
- Deze Maïs-scharrelkip mocht als eerste kip in Nederland het Beter Leven Logo van de Dierenbescherming dragen met 2 sterren.
Gecontroleerde ambachtelijke productie!
- Kwaliteitscontrole na het slachten per kip.
- Controle op salmonella en campylobacter.
- Lange houdbaarheid gegarandeerd.
- De gehele productieketen van de Maïs-Scharrelkip staat onder onafhankelijk toezicht.
- De kippen worden semi-ambachtelijk geslacht en uitgesneden.
- Met behulp van een uniek traceringssysteem op www.kemperkip.com is het mogelijk de consumentverpakking tot aan de boer te traceren.