Overslaan en naar de inhoud gaan
Kersen
alles over deze heerlijkheden

Zoete kersenteelt

Als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit meer te werken. Zo is eigenlijk onze kersenboomgaard ontstaan.

Op ongeveer 1,5 ha telen wij zo'n 15 verschillende rassen zoete kersen. Dat zijn 2.000 bomen die we iedere winter snoeien. Voorjaar 2014 zijn daar de eerste pruimenbomen bij gekomen.
In het voorjaar zijn we druk met nachtvorstbestrijding en we zetten dan bijenvolken in die moeten zorgen voor de bestuiving.
De kersen worden in de zomer tegen regen en vogels beschermd met een overkapping. Die gaat er in het voorjaar op. Het kersenseizoen loopt van half juni tot begin augustus. Al onze kersen worden handmatig door scholieren geplukt en gesorteerd en dan in onze Landwinkel verkocht. Van de kersen die we uitsorteren, wordt jam en saus gemaakt door boerderij Groot Antink in Groenlo. Die jam en saus staat bij ons in de winkel.
Na de pluk wordt de overkapping weer opgerold, maken we weer een snoeironde en worden eventueel bomen gerooid om plaats te maken voor jonge bomen.

 

Kersenpluk bij De Verse Kers in Wehl

 

 

 

kersen plukken

Ben je 15 jaar of ouder? Kom dan gezellig kersen plukken. Loop in april de winkel binnen en meld je aan. Doe je eindexamen? Nog beter, de pluk begint vaak wat eerder dan de reguliere zomervakantie.